999 99 Ježiško

Sedím tak s čokoládou (už druhou tento deň, treťou za posledných 12h) a počúvam reklamy čo hrajú v rádii v kaviarni. Počujem reklamu, zrejme na slovenskú poštu.
A bolo tam jedno celkom pekné a pre mňa tiež dôležité prianie: aby bolo vela snehu. A potom kopa iných ďalších, niekedy vtipných, niekedy menej vtipných reklám...a v polovičke nejak figuruje zima, sneh alebo niečo s tým súvisiace.

Áno, viem, v tomto čase sa vždy rozplývam nad snehom, to je tým že som tak nejak asi zimný typ. Aj preto že sa mi páči ako ročné obdobie, ale asi aj povahou, skôr taká tichá, zasnežená, niekedy aj chladná a nevypočítateľná duša.

Zvláštne...blížia sa (vraj) vianoce, stromček sa ešte neligoce, zas tu je každoročný problém čo komu z našich drahých kúpiť pod stromček (voliteľne prípadne palmu alebo niečo podobné) a ja...keby som sa nepozeral do kalendára, tak to ani neviem.
Tak nejak som vďaka tej škole, cestovaniu medzi domovom, druhým domovom a intrákom úplne mimo času a priestoru...teda, skôr len toho času. Ale istým spôsobom aj priestoru-som vždy niekde inde ako by som v tej chvíli mohol byť.

A celkom si neviem tak nejak nájsť to naozaj správne miesto...je pár ktoré by nimi byť mohli, ale ja si nikdy nie som stopercentne istý...

Tento post nekončí mravným poučením, prekvapujúcim zvratom ani ničím iným zaujímavým...je to len taký povzdych dva týždne pred vianocami ktoré vlastne už ani nemám veľmi chuť oslavovať...

PS: už som asi prišiel na pár darčekov...napr pre oca...síce blbosť, ale je tu istá šanca že ho využije. A o tom predsa vianočné darčeky väčšinou sú, nie? Použiteľnost je podstatná...





pozn. : písané dnes, 5.12.2008 o 10.30

Rating